Over wijs

WIJS is er voor Groningse studenten én niet-studenten. WIJS geeft Groningse studenten de mogelijkheid zich op een inhoudelijke manier maatschappelijk te ontwikkelen, door ze hun kennis te laten inzetten voor de stad Groningen en haar inwoners. Namens WIJS doen studenten onderzoek, geven ze advies vanuit hun vakgebied en organiseren ze allerlei activiteiten voor en met andere stadsbewoners. Zo dragen de studenten hun steentje bij aan Groningen, én leren ze van mensen uit alle lagen van de samenleving. Want iederéén kan van elkaar leren. Tegelijkertijd profiteren de stadjers van de hulp van de grote aantallen studenten die Groningen rijk is.

WIJS is georganiseerd vanuit de gemeente Groningen, MJD, de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen, maar wordt volledig gerund door jongeren en studenten. Wij zijn er voor alle inwoners van de stad Groningen, van Paddepoel tot de Rivierenbuurt, en van de Oosterparkwijk tot Vinkhuizen. Studenten en jongeren van verschillende studierichtingen en kennisinstellingen zetten allerlei activiteiten en projecten op om de stad en de Groningse wijken mooier, leuker en veiliger te maken. Daarvoor hebben we wel vragen uit de samenleving nodig: heeft u een vraag of een idee, laat dat ons dan weten!

Wil jij je ook inzetten voor Groningen, zoek je een helpende hand als opdrachtgever, of wil je in contact komen met één van onze steunpunten? Neem dan gerust contact met ons op. WIJS is gevestigd in winkelcentrum Paddepoel en is open op maandag tot en met vrijdag van 10.00-17.00 uur en op donderdagavond van 19:00-21:00.

Meer weten over WIJS? bekijk hieronder de Jaaroverzichten van WIJS

WIJS Jaaroverzicht 2016-2017

WIJS Jaaroverzicht 2017-2018

3024
Studenten
176
Projecten
11529
Koppen koffie
Wij vinden het belangrijk dat we zorgvuldig omgaan met uw persoonsgegevens. Daarom hebben we een privacyverklaring opgesteld.
Onze privacyverklaring leest u hier