Ik ben bewoner

Stel je vraag

Als bewoner zit je soms met grote of kleine vragen, waar je zelf niet direct een antwoord op weet. Voor die vragen zit WIJS voor je klaar. Maandag tot en met donderdag kun je daarvoor terecht bij een van onze locaties in de stad. Bel of mail, dan plannen we een afspraak in en kijken we samen wat er nodig is. En het kost je niets. Wil je als bewoner samenwerken met onze studenten? Dat soort initiatieven zien we graag. Wees welkom!

Altijd in de buurt

Hoe ingewikkeld je vraag ook is, de specialistische studenten van WIJS helpen je verder. Is het niet met een kant en klaar antwoord, dan is het wel met een vervolgstap of doorverwijzing naar de juiste partij. Omdat we op zeven verschillende locaties in de stad zitten, is er altijd een locatie in de buurt.

Vind het juiste steunpunt

 • Ondernemers

  Als ondernemer komt er veel op je pad. Heb je behoefte aan advies, hulp of een andere impuls? Ons ondernemerssteunpunt kijkt graag met je mee naar uitdagingen als een ondernemersplan, je administratie, belastingaangiften en nog veel meer. Daarnaast hebben we een groot netwerk binnen de stad Groningen, waarmee we je graag verbinden.

  Dus heb je een vraag of wil je graag meer weten? Neem contact met ons op of bezoek ons elke donderdag in het Groninger Forum.

  Neem contact op
 • Juridisch

  Als je op zoek bent naar gratis juridische informatie of persoonlijk advies, dan helpt ons juridisch steunpunt je verder. Onze studenten helpen je met hun brede juridische kennis en om de kwaliteit van ons advies te bewaken, werken we samen met professionals. Denk aan het aanvragen van een vergunning of kwijtschelding, het indienen van een WOB-verzoek, het invullen van belastingformulieren of het opstellen van bezwaarschriften en brieven.

  Ook kunnen ze je doorverwijzen naar de juiste instanties, als dat nodig is. Een fijn gevoel, toch?

  Neem contact op
 • Financieel

  Ons financiële steunpunt is er voor iedereen. Weet je regelmatig niet waar je geld aan op gaat en zou je wel wat meer grip op je geld willen hebben? Of heb je andere vragen over je geldzaken? We helpen je gratis en vrijblijvend, zodat je het gevoel van controle over je financiën terugkrijgt.

  Waar kunnen we mee helpen? Denk aan meer inzicht en overzicht in je geldzaken krijgen, kijken waar je misschien op kan besparen, de aanvraag van een uitkering of kwijtschelding en contact met andere organisaties zoals het UWV of de Belastingdienst. Financiële controle geeft rust!

  Neem contact op
 • Voor overige vragen

  Heb je een vraag die niet specifiek over ondernemen, recht of financiën gaat? Ook dan kun je bij ons terecht. Gaat je vraag over bepaalde regelingen voor bijvoorbeeld witgoed, het aanvragen van een DigiD, contact met het UWV, de Belastingdienst en vele andere instanties of een heel ander onderwerp?

  Stel gerust je vraag, dan helpen we je met een doorverwijzing of een korte uitleg op weg.

  Neem contact op