BEWONER

Bij Wijs helpen we je verder

Kun je wel wat hulp gebruiken bij vragen die je niet zomaar weet op te lossen, wil je advies of lijkt het je leuk om als bewoner of groep bewoners samen te werken met studenten? Dan kunnen wij jou verder helpen! Vanwege het coronavirus werken onze steunpunten zoveel mogelijk op afstand. Lees hieronder hoe je met ons in contact komt.

Ondersteuning

Bij WIJS hebben we specialistische ondersteuning onderverdeeld in steunpunten, waar studenten van één studierichting samenwerken, bijvoorbeeld aan juridische of financiële vraagstukken. Wanneer we een vraag niet direct kunnen beantwoorden, dan sturen wij deze door naar één van onze steunpunten. Studenten van de steunpunten houden op verschillende tijdstippen spreekuren voor bewoners. Meer informatie over de openingstijden van de steunpunten vind je hieronder

Steunpunten

Juridisch

Ben je op zoek naar gratis juridische informatie en/of advies op maat? Dan ben je bij WIJS aan het juiste adres.

Het Juridisch en Financieel Steunpunt wordt gecoördineerd door studenten die zich namens WIJS inzetten voor de stad Groningen. Zij helpen bij de volgende zaken:

 • Aanvragen van vergunningen, WOB-verzoeken of kwijtscheldingen;
 • Doorverwijzingen naar de juiste instanties of contactpersonen;
 • Informeren en adviseren omtrent allerlei juridische vraagstukken;
 • Invullen van belastingformulieren;
 • Opstellen van bepaalde juridische stukken, zoals bezwaarschriften of correspondentie.

Om de kwaliteit van de dienstverlening te garanderen werken wij samen met de Belastingdienst, de Hanzehogeschool Groningen en de Groningse WIJ-teams.

 

Juridische ondersteuning tijdens maatregelen coronavirus

 

Door de coronamaatregelen verandert er veel op dit moment. Juist door de maatregelen kan het zijn dat je een juridische vraag hebt. Daarom beantwoorden we voor huurders, werknemers en ondernemers veelgestelde vragen. Heb je hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op! Je kunt de vraag het beste mailen naar juridisch@wijsgroningen.nl. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Het juridisch steunpunt is op donderdagen tussen 13:00 en 17:00 ook telefonisch bereikbaar op 06 1509 0987

Bekijk hieronder veelgestelde juridische vragen over de gevolgen van het coronavirus

Ondernemers

Heb je als (startende) ondernemer behoefte aan advies, hulp, of een andere impuls? Het Ondernemerssteunpunt van WIJS heeft een groot netwerk binnen de Hanzehogeschool, de gemeente Groningen en het Groninger bedrijfsleven dat u van dienst kan zijn. Studenten van WIJS kunnen jou helpen met allerlei vraagstukken, gericht op bijvoorbeeld:

 • Advies in het vinden van een geschikt winkelpand;
 • Bijeenbrengen van mogelijk geïnteresseerde partijen;
 • Hulp bij het opstellen van een levensvatbaar ondernemingsplan;
 • Hulp bij het opzetten van een overzichtelijke administratie.

Tevens vinden er bijeenkomsten plaats van parttime ondernemers in het pand van WIJS in winkelcentrum Paddepoel, waar ervaringen worden gedeeld.

Advies to go

Bij WIJS werken dagelijks studenten vanuit allerlei studiegebieden. Terwijl ze onderzoek doen in de stad, maken ze graag tijd vrij om jou te ondersteunen. Vanwege het coronavirus werken we op dit moment op afstand. Neem gerust contact met ons op voor:

 • Hulp bij het invullen van een formulier
 • Ondersteuning bij het aanvragen van een vergunning voor een buurtfeest
 • Informatie over het gebruiken van uw computer, telefoon of tablet
 • Uitleg bij lastige brieven
 • Een kopje koffie
 • Persoonlijk contact

Leefstijl

Het hebben van een goede gezondheid is erg belangrijk. Het zorgt ervoor dat we dingen kunnen doen die we willen doen wanneer we dat willen, dat we bij kunnen dragen aan de maatschappij en dat we uitdagingen van het dagelijks leven positief tegemoet kunnen komen. Maar wat is een goede gezondheid en hoe kun je dat bereiken, zelfs als er sprake is van bepaalde belemmeringen of ziekte.

Het steunpunt Leefstijl is opgesteld door studenten van gezondheids- en sportgerelateerde opleidingen. We zetten ons in voor alle bewoners om vragen te beantwoorden en om leuke activiteiten op te zetten. Je kunt onder andere terecht voor de volgende zaken:

 • Adviezen en informatie over gezondheid, voeding, sport en beweging en ontspanning
 • Doorverwijzingen naar een passende gezondheidsprofessional
 • Tips en tricks omtrent gezondheidsgerelateerde onderwerpen
 • Online en live interactieve beweegprogramma’s, kooksessies, workshops en voorlichtingen

Organiseren

Naast advies organiseert WIJS in samenwerking met lokale initiatieven allerlei activiteiten. Ook jij kunt misschien wel samenwerken met studenten aan het opzetten van projecten of activiteiten in de buurt! Als je ideeën hebt voor de straat, buurt of wijk, neem dan gerust contact met ons op. We gaan met plezier de samenwerking aan!