BEWONER

Bij Wijs helpen we u verder

Kunt u wel wat hulp gebruiken bij vragen die u niet zomaar weet op te lossen, wilt u advies of lijkt het u leuk om als bewoner of groep bewoners samen te werken met studenten? Dan kunnen wij u verder helpen. Bij WIJS zijn vijf dagen per week studenten aanwezig om u te ondersteunen met uw vragen of om ideeën met u te bespreken.

Ondersteuning

Bij WIJS hebben we specialistische ondersteuning onderverdeeld in steunpunten, waar studenten van één studierichting samenwerken, bijvoorbeeld aan juridische of financiële vraagstukken. Wanneer we een vraag niet direct kunnen beantwoorden, dan sturen wij deze door naar één van onze steunpunten. Studenten van de steunpunten houden op verschillende tijdstippen spreekuren voor bewoners. Meer informatie over de openingstijden van de steunpunten vind je hieronder

Steunpunten

Juridisch

Bent u op zoek naar gratis juridische informatie en/of advies op maat? Dan bent u bij WIJS aan het juiste adres.

Het Juridisch en Financieel Steunpunt wordt gecoördineerd door studenten die zich namens WIJS inzetten voor de stad Groningen. Zij u helpen bij de volgende zaken:

 • Aanvragen van vergunningen, WOB-verzoeken of kwijtscheldingen;
 • Doorverwijzingen naar de juiste instanties of contactpersonen;
 • Informeren en adviseren omtrent allerlei juridische vraagstukken;
 • Invullen van belastingformulieren;
 • Opstellen van bepaalde juridische stukken, zoals bezwaarschriften of correspondentie.

Om de kwaliteit van de dienstverlening te garanderen werken wij samen met de Belastingdienst, de Hanzehogeschool Groningen en de Groningse WIJ-teams.

Ondernemers

Heeft u als (startende) ondernemer behoefte aan advies, hulp, of een andere impuls? Het Ondernemerssteunpuntvan WIJS heeft een groot netwerk binnen de Hanzehogeschool, de gemeente Groningen en het Groninger bedrijfsleven dat u van dienst kan zijn. Studenten van WIJS kunnen u helpen met allerlei vraagstukken, gericht op bijvoorbeeld:

 • Advies in het vinden van een geschikt winkelpand;
 • Bijeenbrengen van mogelijk geïnteresseerde partijen;
 • Hulp bij het opstellen van een levensvatbaar ondernemingsplan;
 • Hulp bij het opzetten van een overzichtelijke administratie.

Tevens vinden er bijeenkomsten plaats van parttime ondernemers in het pand van WIJS in winkelcentrum Paddepoel, waar ervaringen worden gedeeld.

Advies to go

Bij WIJS werken dagelijks studenten vanuit allerlei studiegebieden. Terwijl ze onderzoek doen in de stad, maken ze graag tijd vrij om u te ondersteunen. Kom gerust binnenlopen, bijvoorbeeld voor:

 • Hulp bij het invullen van een formulier
 • Ondersteuning bij het aanvragen van een vergunning voor een buurtfeest
 • Informatie over het gebruiken van uw computer, telefoon of tablet
 • Uitleg bij lastige brieven
 • Een kopje koffie
 • Persoonlijk contact

Studenten van WIJS zijn vijf dagen per week aanwezig om u te ondersteunen bij uw vragen.

Verzekeringen

Een ongeluk zit soms in een klein hoekje. Maar de gevolgen kunnen wel erg groot zijn. U kunt hierbij denken aan schade aan uw eigen bezittingen, maar ook aan bezittingen van anderen. In Nederland worden er allerlei soorten verzekeringen aangeboden, maar welke zijn belangrijk voor uw situatie?

Studenten van WIJS helpen u graag, door samen en onafhankelijk te kijken naar uw pakket van verzekeringen. Zij doen aanbevelingen die aansluiten bij u, waarna u natuurlijk zelf kunt kiezen of u iets wilt veranderen. Loop gerust voor een gratis en onafhankelijke verzekeringscheck!

Organiseren

Naast advies organiseert WIJS in samenwerking met lokale initiatieven allerlei activiteiten. Ook u kunt misschien wel samenwerken met studenten aan het opzetten van projecten of activiteiten in de buurt! Als u ideeën heeft voor uw straat, buurt of wijk, dan bent u altijd van harte welkom in het pand van WIJS in Paddepoel om met ons uw ideeën te bespreken.