STUDENT

Zet je kennis, ideeën en talent om in actie.

Namens WIJS doen studenten (afstudeer)onderzoek, voeren ze projecten uit in de beroepspraktijk en geven ze persoonlijk advies aan wijkbewoners. Wij vinden dat de beroepspraktijk de beste leerschool is voor studenten. Bij WIJS dus geen theoretische casussen, maar échte opdrachtgevers, écht praktijkonderzoek en eindproducten die écht in gebruik genomen kunnen worden!

Begeleiding en samenwerking

Tijdens het uitvoeren van opdrachten kunnen studenten altijd terugvallen op begeleiding van docenten en overleg met experts uit het werkveld. Studenten die stagelopen of afstuderen bij WIJS vormen samen een multidisciplinair team waarbinnen iedereen elkaar helpt vanuit zijn of haar eigen studiegebied. Zo hebben we elk semester een nieuwe groep studenten vanuit allerlei opleidingen, zoals Toegepaste Psychologie, Social Work, Communicatie, Bedrijfseconomie en Rechten.

Meedoen

Nieuwsgierig wat jij voor de stad kan betekenen? We bieden elk semester een aantal gevarieerde stage- en afstudeeropdrachten aan.  Daarnaast kun je bij WIJS ook werken aan je CV, door te solliciteren naar een plekje bij één van de steunpunten. Solliciteren op een van onze openstaande vacatures (opdrachten) kan door een mail te sturen naar info@wijsgroningen.nl. Staat jouw opdracht er niet tussen? Wij staan altijd open voor goede ideeën! Stuur ons een mail met jouw idee of loop binnen bij WIJS en wij gaan graag het gesprek aan.

Inzet bij WIJS

Onze ambassadeurs, dat zijn de studenten die voor langere tijd bij ons afstuderen, stagelopen of vrijwilligerswerk doen. Dit zijn studenten vanuit verschillende disciplines en niveaus. De ambassadeurs zijn voor een half jaar onderdeel van het WIJS-team en leren multidisciplinair samenwerken. Binnen dit team kun je verantwoordelijk zijn voor verschillende onderdelen. Deze worden weergegeven in het WIJS-menu. Tijdens de introductieweek kan aangeven worden voor welke onderdelen ze zich graag wil inzetten.

Projecten, stage- en afstudeeropdrachten

WIJS door de ogen van..

WIJS

WIJS door de ogen van Chantal

Sinds een paar maanden loop ik met veel plezier stage bij WIJS. Vooral het contact met de bewoners en het samenwerken met andere studenten vind ik enorm leuk. Door bewoners ben ik in contact gekomen met organisaties en initiatieven waarvan ik het bestaan niet eens wist. Aan het einde van een gesprek met een bewoner weet ik dat ik zelf ook kennis heb opgedaan, wat ik later weer kan inzetten om een ander te helpen. Doordat het team bij WIJS uit ambassadeurs en projectcoördinatoren van verschillende opleidingen bestaat kunnen we elkaar ondersteunen bij vraagstukken en onderling veel van elkaar leren.

Chantal zit in het 4e jaar van de studie Toegepaste Psychologie aan de Hanzehogeschool Groningen. 

Mensen ècht helpen met juridisch advies, dat geeft veel voldoening.

Jaarlijks zetten vele studenten zich bij of via WIJS in voor de Groninger samenleving. Een van die studenten is Indiana Niesten, student Sociale Juridische Dienstverlening aan de Hanzehogeschool te Groningen. Samen met enkele andere studenten hielp zij WIJS met het opzetten van een juridische steunpunt in het Floreshuis (Korrewegwijk).

Mensen echt helpen
‘De aanloop kwam snel op gang. Alle juridische vraagstukken die je kunt bedenken, kwamen voorbij. Van het aanvragen van bijstandsuitkeringen tot het uitleggen van formele brieven. We ondersteunden bij huurzaken en bij boetes, we schreven bezwaarschriften en klachtenbrieven, we deden aanvragen bij de gemeente voor witgoed en hielpen bij problemen met de belastingdienst. We konden mensen vaak al blij maken door een brief goed uit te leggen.

Bron: https://www.opendaghanze.nl/juridisch-steunpunt