Afstudeeropdracht – Digitale huuradministratie, de huurinkomsten van het ORKZ automatiseren.

Wijk
Groningen
Opleiding
CMDICT
Jaar
2024/2025

ORKZ staat voor het Oude Rooms Katholieke Ziekenhuis. Het is een woon- en werkpand met verschillende personen die hier een ruimte huren. De administratie voor deze huurders wordt nog met de hand gedaan, de wens vanuit het ORKZ is om dit de digitaliseren.

In het ORKZ betalen ca 226 huurders maandelijks een bedrag voor hun woning. Deze bedragen worden door vrijwilligers bijgehouden op een papieren “huurkaart” van de bewoner. Een club vrijwilligers houdt hiermee de inkomsten van het ORKZ bij. Aan het eind van het jaar maken andere vrijwilligers een spreadsheet waarbij ze alle bedragen van alle huurders overnemen. Het sheet dient ervoor om uit te rekenen hoeveel procent van het totaalbedrag huur was, hoeveel servicekosten, en hoeveel lidmaatschap bijdrage. Ernaast wordt in de overzicht duidelijk hoeveel geld voor niet- woonruimtes (ateliers of bergingen) binnen kwam. Al dit werk wordt tot nu toe per hand gedaan en kost de vrijwilligers veel uren. Tegelijkertijd zijn niet alle vrijwilligers even goed met spreadsheets, hierdoor gaat er veel tijd verloren met eventuele correcties.

Opdrachtomschrijving

Het programma moet bankafschriften (.csv bestanden) downloaden en de betalingen verwerken. Er wordt met behulp van de rekeningnummer (IBAN) een koppeling gemaakt aan de naam (NAAM) en de kamernummer (KN) van de bewoner. Dit alles wordt in een database opgeslagen. Er is een uitgebreidere wensen/eisen lijst aanwezig die je ontvangt bij het aannemen van deze afstudeeropdracht.

Wie zoeken wij?

Bovenstaande competenties zijn wenselijk en kun je verder ontwikkelen in je tijd bij WIJS.

Aanbod vanuit WIJS

WIJS (Wijk Inzet door Jongeren en Studenten) is een samenwerkingsorganisatie die werkt aan verbinding tussen studenten en andere bewoners van Groningen. Namens WIJS doen studenten: onderzoek, geven ze advies vanuit hun vakgebied en organiseren ze allerlei activiteiten voor en met andere bewoners van Groningen. Je kan ons zien als een tussenpersoon tussen jou en de opdrachtgever. Zo dragen de studenten hun steentje bij aan Groningen en leren zij op hun beurt van de stad en haar bewoners. Want iederéén kan van elkaar leren.

Wanneer je bij WIJS onderzoek doet, schrijf je een onderzoeksverslag die niet in de archiefkast terecht komt. We nemen jouw advies serieus en begeleiden je om aanbevelingen op te leveren die impact hebben op de wijk, onze organisatie of allebei. Je werkt zelfstandig aan je onderzoek, maar je staat er niet alleen voor. Bij WIJS ben je onderdeel van een leernetwerk bestaande uit: andere studenten, professionals en docenten en is er een ruim aanbod met allerlei activiteiten.

In ruil voor de onderzoeksopdracht, vraagt WIJS je ook om je minimaal 8 uur per week in te zetten voor de stad. Je kunt in overleg kiezen hoe je die uren wilt inzetten. We starten in september 2024 met een introductieweek zodat je onze organisatie, elkaar en de stad leert kennen.

Werk je graag in een dynamische omgeving samen met studenten van verschillende opleidingen en ben je maatschappelijk betrokken? Stuur dan een motivatiebrief en CV naar [email protected].

Delen: