Afstudeeronderzoek – Talentmanagement WIJ Groningen

Wijk
Groningen
Opleiding
HRM
Jaar
2024/2025

WIJ Groningen heeft de wens om te investeren in ’talentmanagement’, omdat ze geloven dat dit gaat bijdragen aan het goed kunnen uitvoeren aan de opdracht van de organisatie. Er is geen eenduidige definitie van dit begrip en daarom zijn ze op zoek naar afbakening passend bij de visie van WIJ. Er zijn al veel initiatieven binnen WIJ die passen bij talentmanagement, maar het ontbreekt aan de samenhang tussen deze initiatievent. Een heldere definitie kan hier richting aan geven, daarbij willen we goed in kaart hebben welke initiatieven hierbij passen.

Opdrachtomschrijving

Het doel is om naast een advies over welke middelen het beste ingezet kunnen worden voor het ontwikkelen van medewerkers, ook de onderlinge samenhang van de middelen in kaart te brengen. Te denken valt hierbij aan: TMA, Pynter, ontwikkelgesprekken, teamanalyses enz. Het betreft een advies en het voorstellen van vervolgstappen. Het gaat niet om de implementatie.

Wie zoeken wij?

Aanbod vanuit WIJS

WIJS (Wijk Inzet door Jongeren en Studenten) is een samenwerkingsorganisatie die werkt aan verbinding tussen studenten en andere bewoners van Groningen. Namens WIJS doen studenten: onderzoek, geven ze advies vanuit hun vakgebied en organiseren ze allerlei activiteiten voor en met andere bewoners van Groningen. Je kan ons zien als een tussenpersoon tussen jou en de opdrachtgever. Zo dragen de studenten hun steentje bij aan Groningen en leren zij op hun beurt van de stad en haar bewoners. Want iederéén kan van elkaar leren.

Wanneer je bij WIJS onderzoek doet, schrijf je een onderzoeksverslag die niet in de archiefkast terecht komt. We nemen jouw advies serieus en begeleiden je om aanbevelingen op te leveren die impact hebben op de wijk, onze organisatie of allebei. Je werkt zelfstandig aan je onderzoek, maar je staat er niet alleen voor. Bij WIJS ben je onderdeel van een leernetwerk bestaande uit: andere studenten, professionals en docenten en is er een ruim aanbod met allerlei activiteiten.

In ruil voor de onderzoeksopdracht, vraagt WIJS je ook om je minimaal 8 uur per week in te zetten voor de stad. Je kunt kiezen hoe je die 8 uur wilt inzetten vanuit een keuzemenu van WIJS. In de introductieweek van WIJS, die start in september 2024, ga je hier samen met de andere studenten naar kijken.

Werk je graag in een dynamische omgeving samen met studenten van verschillende opleidingen en ben je maatschappelijk betrokken? Stuur dan een motivatiebrief en CV naar info@wijsgroningen.nl.

Delen: