Stagevacature – Juridisch/Financieel Steunpunt

Wijk
Groningen
Opleiding
HBO rechtenMBO rechtenRechtsgeleerdheidSJD
Jaar
2024

Wanneer je bij WIJS stage loopt (vijf, zeven of tien maanden) ga je aan de slag bij het juridisch/financieel steunpunt. Je werkt in teamverband en pakt juridische vraagstukken op van wijkbewoners en draagt bij aan het door ontwikkelen van het steunpunt. Tijdens je stage kun je ook een onderzoek doen, bijvoorbeeld gericht op de verbetering van de juridische processen van het steunpunt. Of je onderzoekt op welk vlak inwoners preventief geholpen of versterkt kunnen worden, zodat ze in de toekomst geen juridische ondersteuning nodig hebben.

Wie zoeken wij?

Aanbod vanuit WIJS

WIJS (Wijk Inzet door Jongeren en Studenten) is een samenwerkingsorganisatie die werkt aan verbinding tussen studenten en andere inwoners van Groningen. Namens WIJS doen studenten: onderzoek, geven ze advies vanuit hun vakgebied en organiseren ze allerlei activiteiten voor en met andere bewoners van Groningen. Je kan ons zien als een tussenpersoon tussen jou en de opdrachtgever. Zo dragen de studenten hun steentje bij aan Groningen en leren zij op hun beurt van stad en haar bewoners. Want iederéén kan van elkaar leren. Bij WIJS ben je onderdeel van een leernetwerk bestaande uit: andere studenten, professionals en docenten en heeft ruim aanbod met allerlei activiteiten.

Werk je graag in een dynamische omgeving samen met studenten van verschillende opleidingen en ben je maatschappelijk betrokken? Stuur dan een motivatiebrief en CV naar info@wijsgroningen.nl.

Delen: