Stagevacature – ondernemerssteunpunt WIJS

Wijk
Groningen
Opleiding
AccountancyFinanceHBO Finance and Control
Jaar
2024/2025

Eén van de primaire pijlers van WIJS zijn de steunpunten. Dit zijn locaties in de stad waar studenten onder begeleiding inwoners helpen met vragen. Binnen deze afstudeeropdracht wordt er specifiek ingezoomd op het ondernemerssteunpunt dat elke donderdag wordt gehouden in het Groninger Forum.

In 2023 hebben we ongeveer 125 afspraken gehad waarbij we 100 ondernemers geholpen met verschillende uitdagingen zoals ondersteuning bij de administratie, hulp bij belastingaangiften, vragen over het ondernemerschap en hulp bij het klaarmaken van de administratie voor schuldhulptrajecten binnen de Groninger Krediet Bank.

WIJS Groningen staat nu voor de uitdaging om het ondernemerssteunpunt uit te breiden. De uitbreiding richt zich op het creëren van een laagdrempelige landingsplek voor ondernemers die dreigen om te vallen vanwege complexe schuldenproblematiek. Deze plek combineert de laagdrempeligheid van WIJS met de gespecialiseerde kennis van partners zoals GroBusiness, Perron ZZP, en de gemeente Groningen. Eind 2023 is er een subsidieaanvraag geschreven om deze uitbereiding te financieren. Deze subsidie is begin 2024 toegekend. De volgende stap is om dit plan te realiseren.

De werkwijze binnen het ondernemerssteunpunt is zeer dynamisch. Er staan geen vaste processtappen op papier vastgelegd. Terwijl studenten maximaal een jaar betrokken zijn. Daarnaast wordt veel ad hoc geregeld. Belangrijk is voor de uitbreiding is dat er een gestructureerde werkwijze komt waarmee de kwaliteit en controle wordt gewaarborgd, terwijl er ruimte blijft voor maatwerk. De uitbreiding  brengt veel kansen met zich mee. om te voorkomen dat het enthousiasme leidt tot blinde vlekken in het proces is het belangrijk dat ook de procesrisico’s die uitbreiding met zich meebrengen in control zijn.

Wie zoeken wij?

Aanbod vanuit WIJS

WIJS (Wijk Inzet door Jongeren en Studenten) is een samenwerkingsorganisatie die werkt aan verbinding tussen studenten en andere inwoners van Groningen. Namens WIJS doen studenten: onderzoek, geven ze advies vanuit hun vakgebied en organiseren ze allerlei activiteiten voor en met andere bewoners van Groningen. Je kan ons zien als een tussenpersoon tussen jou en de opdrachtgever. Zo dragen de studenten hun steentje bij aan Groningen en leren zij op hun beurt van stad en haar bewoners. Want iederéén kan van elkaar leren. Bij WIJS ben je onderdeel van een leernetwerk bestaande uit: andere studenten, professionals en docenten en heeft ruim aanbod met allerlei activiteiten.

Werk je graag in een dynamische omgeving samen met studenten van verschillende opleidingen en ben je maatschappelijk betrokken? Stuur dan een motivatiebrief en CV naar info@wijsgroningen.nl.

Delen: