Afstudeeronderzoek – Ontwikkelen systeem Talentenpool WIJ Groningen

Wijk
Groningen
Opleiding
CMDCommunicatie
Jaar
2024/2025

WIJ Groningen werkt nu ruim een jaar met een talentpool en deze bevat inmiddels ongeveer 100 kandidaten. Dit zijn mensen die WIJ graag in een systeem houdt omdat ze interessant zijn voor de organisatie. De behoefte is om de talentpool overzichtelijker in te delen. Het is nu ook nog te kwetsbaar omdat er één persoon is die de talentpool vult en raadpleegt. Er is veel informatie te vinden en in te winnen hoe je een talentpool het beste kunt vullen en inzetten binnen je organisatie. WIJ Groningen zou graag een systeem willen voor hoe je deze talentpool overzichtelijker kan houden en toegankelijker kan maken voor andere (HR) collega’s.

Opdrachtomschrijving

Een systeem voor de talentenpool wat door meerdere mensen bediend kan worden, met verschillende uitstroom opties, die de talentpool overzichtelijker en toegankelijker maakt.

Wie zoeken wij?

Aanbod vanuit WIJS

WIJS (Wijk Inzet door Jongeren en Studenten) is een samenwerkingsorganisatie die werkt aan verbinding tussen studenten en andere bewoners van Groningen. Namens WIJS doen studenten: onderzoek, geven ze advies vanuit hun vakgebied en organiseren ze allerlei activiteiten voor en met andere bewoners van Groningen. Je kan ons zien als een tussenpersoon tussen jou en de opdrachtgever. Zo dragen de studenten hun steentje bij aan Groningen en leren zij op hun beurt van de stad en haar bewoners. Want iederéén kan van elkaar leren.

Wanneer je bij WIJS onderzoek doet, schrijf je een onderzoeksverslag die niet in de archiefkast terecht komt. We nemen jouw advies serieus en begeleiden je om aanbevelingen op te leveren die impact hebben op de wijk, onze organisatie of allebei. Je werkt zelfstandig aan je onderzoek, maar je staat er niet alleen voor. Bij WIJS ben je onderdeel van een leernetwerk bestaande uit: andere studenten, professionals en docenten en is er een ruim aanbod met allerlei activiteiten.

In ruil voor de onderzoeksopdracht, vraagt WIJS je ook om je minimaal 8 uur per week in te zetten voor de stad. Je kunt kiezen hoe je die 8 uur wilt inzetten vanuit een keuzemenu van WIJS. In de introductieweek van WIJS, die start in september 2024, ga je hier samen met de andere studenten naar kijken.

Werk je graag in een dynamische omgeving samen met studenten van verschillende opleidingen en ben je maatschappelijk betrokken? Stuur dan een motivatiebrief en CV naar info@wijsgroningen.nl.

Delen: