Afstudeeronderzoek – De Slimotheek, Thuiszorg Comfort
De Slimotheek is een uitleenpunt van slimme technologie om langer thuis te wonen. Ouderen, hun mantelzorgers en professionals in zorg en welzijn kunnen gratis (voor inwoners van gemeente Groningen) slimme technologie lenen om het in het dagelijks leven uit te proberen. In Groningen Zuid worden producten uitgeleend vanuit de Vondelflat door Thuiszorg Comfort.
In thuiszorg wordt de inzet van (slimme)hulpmiddelen steeds belangrijker, het vergroot de eigen regie van (oudere) bewoners met een hulpvraag. Het is ondersteunend in dagelijkse taken en geboden ondersteuning van professionals en eigen netwerk. Met deze hulpmiddelen wordt een hogere kwaliteit van leven nagestreefd. Het vraagstuk is gericht op het beter laten aansluiten van vraag en aanbod. Verschillende hulpmiddelen kunnen zorg ontlasten, kwaliteit van leven en de eigen regie van bewoners vergroten. Bewoners zijn vaak onbekend met de hulpmiddelen en mogelijkheden die de Slimotheek biedt. Hoe kunnen professionals en het netwerk van bewoners met een hulpvraag beter in beeld krijgen welke hulpmiddelen mogelijk aansluiten, zodat meer mensen deze hulpmiddelen uit proberen.
De opdrachtgever zou graag willen dat studenten:
De bekendheid van slimme, digitale hulpmiddelen vergroten in de wijk de Wijert. Een positieve PR over de Slimotheek en hiernaast weten de bewoners de Slimotheek te vinden. Ook zijn zorgprofessionals beter bekend met de hulpmiddelen en benodigde begeleiding voor succesvol gebruik van de hulpmiddelen. Het doel is om een advies op te stellen voor professionals, bewoners en hun netwerk om meer handvaten te bieden en hiermee makkelijker, efficiënter gebruik te maken van de hulpmiddelen van de Slimotheek.
Wie zoeken wij?
- Je hebt HBO werk- en denkniveau
- Je hebt een proactieve houding en bent flexibel
- Je wilt wat doen in en voor de gemeente Groningen en haar inwoners
- Je bent communicatief vaardig
- Je werkt graag in teamverband
Aanbod vanuit WIJS
WIJS (Wijk Inzet door Jongeren en Studenten) is een samenwerkingsorganisatie die werkt aan verbinding tussen studenten en andere inwoners van Groningen. Namens WIJS doen studenten: onderzoek, geven ze advies vanuit hun vakgebied en organiseren ze allerlei activiteiten voor en met andere inwoners van Groningen. Je kan ons zien als een tussenpersoon tussen jou en de opdrachtgever. Zo dragen de studenten hun steentje bij aan Groningen en leren zij op hun beurt van stad en haar inwoners. Want iederéén kan van elkaar leren. Wanneer je bij WIJS onderzoek doet schrijf je een adviesproduct die niet in de archiefkast terecht komt. We nemen jouw advies serieus en begeleiden je om aanbevelingen op te leveren die impact hebben op de wijk, onze organisatie of allebei. Je werkt zelfstandig aan je onderzoek, maar je staat er niet alleen voor. Bij WIJS ben je onderdeel van een leernetwerk bestaande uit: andere studenten, professionals en docenten en heeft ruim aanbod met allerlei activiteiten.
In ruil voor de onderzoeksopdracht, vraagt WIJS je ook om je 8 uur per week in te zetten voor de stad. Je kunt kiezen hoe je die 8 uur wilt inzetten vanuit een keuzemenu van WIJS. In de introductieweek van WIJS ga je hier samen met de andere studenten naar kijken.
Werk je graag in een dynamische omgeving samen met studenten van verschillende opleidingen en ben je maatschappelijk betrokken? Stuur dan een motivatiebrief en CV naar info@wijsgroningen.nl.