(Afstudeer)onderzoek – Maatschappelijke Verkenning Toekomst Plutozaal

Wijk
Paddepoel
Opleiding
HBO
Jaar
2024

In de wijk Paddepoel exploiteert de Stichting Plutozaal sinds 15 jaar een zaal met veel potentie, de Plutozaal. De zaal zelf heeft een grote achterban, maar met achterstallig onderhoud. Er ligt een wens, waar ook budget voor vrij te maken is, om de stichting te continueren en de zaal nieuw leven in te blazen, met respect voor wat er nu staat. Stichting Cocreatie overweegt de exploitatie van de zaal over te nemen op het moment dat dat aan de orde komt, om zo de toekomst voor de zaal zeker te stellen. Echter willen ze dit graag bouwen op een recente analyse van de situatie. Wat zijn de beste maatregelen die getroffen kunnen worden om de zaal over 10 jaar nog steeds en nog meer een bruisend buurtcentrum te laten zijn. Een plek waar het aanbod past bij de behoeften van de wijk? Waar het lekker druk is? Inclusief en activerend? Wat is nodig? Is het een nieuwe keuken? Is het een betere PR? Is het een nieuwe inrichting? Is het de X-factor?

De opdrachtgever zou graag willen dat studenten:

Voor het presenteren van de ideeën aan de wijk zijn al meerdere gelegenheden ingepland, onder andere het monitoroverleg als beslissingsorgaan voor dit thema. De lijst van betrokkenen is klaar, de planning van overleggen in de wijk ook, en de bereidheid mee te werken is uitermate groot.

Wie zoeken wij?

Aanbod vanuit WIJS

WIJS (Wijk Inzet door Jongeren en Studenten) is een samenwerkingsorganisatie die werkt aan verbinding tussen studenten en andere inwoners van Groningen. Namens WIJS doen studenten: onderzoek, geven ze advies vanuit hun vakgebied en organiseren ze allerlei activiteiten voor en met andere inwoners van Groningen. Je kan ons zien als een tussenpersoon tussen jou en de opdrachtgever. Zo dragen de studenten hun steentje bij aan Groningen en leren zij op hun beurt van stad en haar inwoners. Want iederéén kan van elkaar leren. Wanneer je bij WIJS onderzoek doet schrijf je een adviesproduct die niet in de archiefkast terecht komt. We nemen jouw advies serieus en begeleiden je om aanbevelingen op te leveren die impact hebben op de wijk, onze organisatie of allebei. Je werkt zelfstandig aan je onderzoek, maar je staat er niet alleen voor. Bij WIJS ben je onderdeel van een leernetwerk bestaande uit: andere studenten, professionals en docenten en heeft ruim aanbod met allerlei activiteiten.

In ruil voor de onderzoeksopdracht, vraagt WIJS je ook om je 8 uur per week in te zetten voor de stad. Je kunt kiezen hoe je die 8 uur wilt inzetten vanuit een keuzemenu van WIJS. In de introductieweek van WIJS, die start op maandag 12 februari 2024, ga je hier samen met de andere studenten naar kijken.

Werk je graag in een dynamische omgeving samen met studenten van verschillende opleidingen en ben je maatschappelijk betrokken? Stuur dan een motivatiebrief en CV naar info@wijsgroningen.nl.

Delen: