Afstudeeronderzoek – Interactieve website voor Open Onderzoek Groningen

Wijk
Groningen
Opleiding
CMDCommunicatieICT
Jaar
2024

WIJS werkt samen met het Akkoord van Groningen en OIS Groningen aan de ontwikkeling van Open Onderzoek Groningen. Met platform Open Onderzoek Groningen willen we data, inzichten en aanbevelingen uit scripties, publicaties en onderzoeken van stagiaires en trainees bewaard houden voor Groningen en hiermee integrale kennisdeling bevorderen onder inwoners, medewerkers en onderzoekers. De onderzoeken beslaan een breed aantal thema’s en domeinen. Gepubliceerde onderzoeken worden opengesteld voor alle inwoners, beleidsmedewerkers, onderzoekers en andere geïnteresseerden.

Opdrachtomschrijving

Open onderzoek Groningen is een statische databank waar wijkgerichte onderzoeken te vinden zijn. De wens is om er een interactief platform van te maken waar de onderzoekers vertellen over hun onderzoek en ervaringen, filmpjes over de initiatieven in wijken te vinden zijn en studenten een blog schrijven over hun stage/ ervaring etc. Daarnaast is het de bedoeling dat in de toekomst de content georganiseerd en gegenereerd wordt door studenten.

Schrijf en implementeer een plan om open onderzoek Groningen interactiever te maken. Eventueel gekoppeld aan de andere opdracht aangaande naamsbekendheid. Implementeer adviezen die binnen mogelijkheden liggen in de gestelde periode.

Wie zoeken wij?

Aanbod vanuit WIJS

WIJS (Wijk Inzet door Jongeren en Studenten) is een samenwerkingsorganisatie die werkt aan verbinding tussen studenten en andere inwoners van Groningen. Namens WIJS doen studenten: onderzoek, geven ze advies vanuit hun vakgebied en organiseren ze allerlei activiteiten voor en met andere inwoners van Groningen. Je kan ons zien als een tussenpersoon tussen jou en de opdrachtgever. Zo dragen de studenten hun steentje bij aan Groningen en leren zij op hun beurt van stad en haar inwoners. Want iederéén kan van elkaar leren. Wanneer je bij WIJS onderzoek doet schrijf je een adviesproduct die niet in de archiefkast terecht komt. We nemen jouw advies serieus en begeleiden je om aanbevelingen op te leveren die impact hebben op de wijk, onze organisatie of allebei. Je werkt zelfstandig aan je onderzoek, maar je staat er niet alleen voor. Bij WIJS ben je onderdeel van een leernetwerk bestaande uit: andere studenten, professionals en docenten en heeft ruim aanbod met allerlei activiteiten.

In ruil voor de onderzoeksopdracht, vraagt WIJS je ook om je 8 uur per week in te zetten voor de stad. Je kunt kiezen hoe je die 8 uur wilt inzetten vanuit een keuzemenu van WIJS. In de introductieweek van WIJS, die start op maandag 12 februari 2024, ga je hier samen met de andere studenten naar kijken.

Werk je graag in een dynamische omgeving samen met studenten van verschillende opleidingen en ben je maatschappelijk betrokken? Stuur dan een motivatiebrief en CV naar info@wijsgroningen.nl.

Delen: