Afstudeeronderzoek – Imagoverbetering m.b.t. jeugd en preventie

Wijk
Groningen
Opleiding
Communicatie
Jaar
2024/2025

De wijken Selwerd, Paddepoel en Tuinwijk hebben een negatief imago. Denk aan berichtgeving rondom jeugd (drugs en schietincidenten). Maar, er gebeuren ook heel veel positieve dingen in de wijk die onderbelicht blijven. Hoe kunnen we deze meer in de schijnwerpers zetten zodat mensen een bredere blik op de wijk krijgen. Met andere woorden: wat moeten we doen om het imago van deze wijken te verbeteren?

Opdrachtomschrijving

Er wordt dus veel georganiseerd voor de jeugd in deze wijken, maar hoe is dit vindbaar voor deze doelgroep? Dit is een vraagstuk waar de opdrachtgevers; WIJ Groningen, Positief Opgroeien en Kansrijke Start WIJ Selwerd graag antwoord op zouden willen. Aan jou de opdracht om een communicatieplan of advies met richtlijnen en tips op te stellen over wat er moet gebeuren om het imago van de wijken te verbeteren.

Wie zoeken wij?

Aanbod vanuit WIJS

WIJS (Wijk Inzet door Jongeren en Studenten) is een samenwerkingsorganisatie die werkt aan verbinding tussen studenten en andere bewoners van Groningen. Namens WIJS doen studenten: onderzoek, geven ze advies vanuit hun vakgebied en organiseren ze allerlei activiteiten voor en met andere bewoners van Groningen. Je kan ons zien als een tussenpersoon tussen jou en de opdrachtgever. Zo dragen de studenten hun steentje bij aan Groningen en leren zij op hun beurt van de stad en haar bewoners. Want iederéén kan van elkaar leren.

Wanneer je bij WIJS onderzoek doet, schrijf je een onderzoeksverslag die niet in de archiefkast terecht komt. We nemen jouw advies serieus en begeleiden je om aanbevelingen op te leveren die impact hebben op de wijk, onze organisatie of allebei. Je werkt zelfstandig aan je onderzoek, maar je staat er niet alleen voor. Bij WIJS ben je onderdeel van een leernetwerk bestaande uit: andere studenten, professionals en docenten en is er een ruim aanbod met allerlei activiteiten.

In ruil voor de onderzoeksopdracht, vraagt WIJS je ook om je minimaal 8 uur per week in te zetten voor de stad. Je kunt kiezen hoe je die 8 uur wilt inzetten vanuit een keuzemenu van WIJS. In de introductieweek van WIJS ga je hier samen met de andere studenten naar kijken.

Werk je graag in een dynamische omgeving samen met studenten van verschillende opleidingen en ben je maatschappelijk betrokken? Stuur dan een motivatiebrief en CV naar info@wijsgroningen.nl.

Delen: