Afstudeeronderzoek – Imago onderzoek Magma Vinkhuizen

Wijk
Groningen
Opleiding
HRM
Jaar
2024

In Vinkhuizen staat het buurtcentrum Magma. In Magma zijn 26 buurtinitiatieven/ maatschappelijke organisaties gevestigd. Er is een flink aanbod aan activiteiten en ze willen graag groeien in de wijk. Maar hoe? En waar heeft de wijk met zijn wijkbewoners eigenlijk behoefte aan? Hoe kijken ze naar Magma? Dit is een vraagstuk waar het buurtcentrum mee zit, een vraagstuk die jij kan gaan onderzoeken.

Opdrachtomschrijving

Het zou wenselijk zijn als er een onafhankelijk onderzoek kan plaatsvinden waarbij gekeken wordt naar het imago van Magma in de wijk Vinkhuizen, welke behoefte de wijk heeft met het gebouw, de wijze hoe ze graag op de hoogte gehouden willen worden etc. Met dit resultaat van het onderzoek kunnen er stappen worden gemaakt tot groei en dit zou bijdragen aan de missie van Magma. Namelijk: zoveel mogelijk inwoners uit isolement halen, laten lachen, lekker genieten en vooral zichzelf weer kunnen zijn!

Wie zoeken wij?

Aanbod vanuit WIJS

WIJS (Wijk Inzet door Jongeren en Studenten) is een samenwerkingsorganisatie die werkt aan verbinding tussen studenten en andere inwoners van Groningen. Namens WIJS doen studenten: onderzoek, geven ze advies vanuit hun vakgebied en organiseren ze allerlei activiteiten voor en met andere inwoners van Groningen. Je kan ons zien als een tussenpersoon tussen jou en de opdrachtgever. Zo dragen de studenten hun steentje bij aan Groningen en leren zij op hun beurt van stad en haar inwoners. Want iederéén kan van elkaar leren. Wanneer je bij WIJS onderzoek doet schrijf je een adviesproduct die niet in de archiefkast terecht komt. We nemen jouw advies serieus en begeleiden je om aanbevelingen op te leveren die impact hebben op de wijk, onze organisatie of allebei. Je werkt zelfstandig aan je onderzoek, maar je staat er niet alleen voor. Bij WIJS ben je onderdeel van een leernetwerk bestaande uit: andere studenten, professionals en docenten en heeft ruim aanbod met allerlei activiteiten.

In ruil voor de onderzoeksopdracht, vraagt WIJS je ook om je 8 uur per week in te zetten voor de stad, bijvoorbeeld 1 dag in de week de communicatie verzorgen van WIJ-Vinkhuizen. (Er is uiteraard rekening gehouden met de grootte)

Werk je graag in een dynamische omgeving samen met studenten van verschillende opleidingen en ben je maatschappelijk betrokken? Stuur dan een motivatiebrief en CV naar info@wijsgroningen.nl.

Delen: