Afstudeerstage – Informatiecampagne Duurzame Studentenwoningen

Wijk
Korrewegwijk
Opleiding
Communicatie
Jaar
2024/2025

Werkgroep De Groene Korrewegwijk werkt samen met de gemeente Groningen aan het duurzamer maken van woningen in de Korrewegwijk. De Korrewegwijk is één van de oudste wijken in Groningen en bestaat grotendeels uit slecht geïsoleerde woningen. Van oudsher is het een levendige wijk waar veel studenten wonen. Uit onderzoek blijkt dat duurzaamheid een belangrijk thema is voor studenten. Zij geven aan graag in een duurzaam studentenhuis te willen wonen.

Opdrachtomschrijving

Veel studenten hebben geen inzicht in hun eigen energieverbruik en studenten en verhuurders weten niet altijd welke stappen zij kunnen nemen om de woning duurzamer te maken. Bovendien geven studenten aan dat zij ondersteuning kunnen gebruiken om verhuurders te stimuleren om duurzaamheidsmaatregelen te nemen. Een duurzame studentenwoning levert tenslotte voordelen op voor zowel studenten als verhuurders.

Het netwerk van werkgroep De Groene Korrewegwijk, de gemeente Groningen en de studenten van WIJS kunnen gerichte ondersteuning bieden. Bijvoorbeeld door studenten en verhuurders te koppelen aan energiecoaches van de gemeente of door samen met studenten duurzame materialen aan te brengen in hun woningen.

Om studenten en verhuurders te bereiken en te informeren, wordt er een informatiecampagne opgezet. Jij gaat je bezighouden met het opzetten van deze campagne. Dit kan deels via sociale media en deels via bijeenkomsten van onderwijsinstellingen en studieverenigingen. Je werkt actief samen met diverse partners van WIJS, zoals de gemeente Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast zoek en benader je actief nieuwe samenwerkingspartners om de informatiecampagne succesvol te maken.

Tijdens deze afstudeerstage is er veel ruimte voor eigen inbreng en wordt creativiteit gewaardeerd. Je draagt bij aan een duurzame woonomgeving voor je medestudenten en je krijgt een vaste begeleider (met communicatieachtergrond) als aanspreekpunt binnen de organisatie.

Wie zoeken wij?

Aanbod vanuit WIJS

WIJS (Wijk Inzet door Jongeren en Studenten) is een samenwerkingsorganisatie die werkt aan verbinding tussen studenten en andere inwoners van Groningen. Namens WIJS doen studenten onderzoek, geven zij advies vanuit hun vakgebied en organiseren zij allerlei activiteiten voor en met andere bewoners van Groningen. Je kunt WIJS zien als een tussenpersoon tussen jou en de opdrachtgever. Zo dragen de studenten hun steentje bij aan Groningen en leren zij op hun beurt van de stad en haar bewoners. Want iedereen kan van elkaar leren. Bij WIJS ben je onderdeel van een leernetwerk bestaande uit andere studenten, professionals en docenten en heb je toegang tot een ruim aanbod van activiteiten.

Werk je graag in een dynamische omgeving samen met studenten van verschillende opleidingen en ben je maatschappelijk betrokken? Stuur dan een motivatiebrief en CV naar info@wijsgroningen.nl.

Delen: