Afstudeeronderzoek – Help WIJ Groningen een overzichtelijk register voor gegevensverwerking op te zetten

Wijk
Groningen
Opleiding
ICT
Jaar
2024/2025

Stichting WIJ Groningen zoekt een held! Een nauwkeurige, gedreven HBO+ student in de richting van ICT of Juridisch met een liefde voor data en een hart voor mensen. Jij dus. Iets voor jou? Lees verder!

Opdrachtomschrijving

WIJ Groningen is niet zomaar een organisatie. Wij zijn de steun en toeverlaat voor de inwoners van Groningen. Of het nu gaat om jeugdhulp, ouderenzorg, of gewoon een luisterend oor, wij staan klaar. Wij zijn er om mensen te helpen zelfstandig en gelukkig te zijn. De registratie van verschillende gegevens worden nauwkeurig bijgehouden in een register gegevensverwerking, dit moet je zien als het logboek van ons data-universum. Een register gegevensverwerking houdt bij wat er gebeurt met alle persoonsgegevens binnen de organisatie. Het bevat info zoals; Naam en doel van de verwerking, de applicatie en afdeling die de gegevens verwerkt, contactgegevens van de verantwoordelijke personen, wettelijke basis en betrokkenen, eventuele doorgifte aan derden en buiten de EU, bewaartermijnen en beveiligingsmaatregelen.

Dit register maakt ons transparant en helpt ons om risico’s te beheren en te voldoen aan de wet. Jij zorgt ervoor dat we precies weten wat we doen met al die gegevens.

Wat ga je precies doen?

Jij gaat de uitdaging aan om een overzichtelijk register voor gegevensverwerking op te zetten. Klinkt superspannend, toch? Misschien niet, maar het is cruciaal. Met dit register brengen we onze data-invoer, -opslag, -beheer en -bescherming in kaart, allemaal volgens de privacywetgeving. Je werkt samen met verschillende afdelingen om inzicht te krijgen in de datastromen en helpt mee om onze processen te verbeteren. Jouw werk heeft impact!

Wie zoeken wij?

Aanbod vanuit WIJS

WIJS (Wijk Inzet door Jongeren en Studenten) is een samenwerkingsorganisatie die werkt aan verbinding tussen studenten en andere bewoners van Groningen. Namens WIJS doen studenten: onderzoek, geven ze advies vanuit hun vakgebied en organiseren ze allerlei activiteiten voor en met andere bewoners van Groningen. Je kan ons zien als een tussenpersoon tussen jou en de opdrachtgever. Zo dragen de studenten hun steentje bij aan Groningen en leren zij op hun beurt van de stad en haar bewoners. Want iederéén kan van elkaar leren.

Wanneer je bij WIJS onderzoek doet, schrijf je een onderzoeksverslag die niet in de archiefkast terecht komt. We nemen jouw advies serieus en begeleiden je om aanbevelingen op te leveren die impact hebben op de wijk, onze organisatie of allebei. Je werkt zelfstandig aan je onderzoek, maar je staat er niet alleen voor. Bij WIJS ben je onderdeel van een leernetwerk bestaande uit: andere studenten, professionals en docenten en is er een ruim aanbod met allerlei activiteiten.

In ruil voor de onderzoeksopdracht, vraagt WIJS je ook om je minimaal 8 uur per week in te zetten voor de stad. Je kunt kiezen hoe je die 8 uur wilt inzetten vanuit een keuzemenu van WIJS. In de introductieweek van WIJS ga je hier samen met de andere studenten naar kijken.

Werk je graag in een dynamische omgeving samen met studenten van verschillende opleidingen en ben je maatschappelijk betrokken? Stuur dan een motivatiebrief en CV naar info@wijsgroningen.nl.

Delen: