Afstudeeronderzoek – Meer diversiteit en inclusie in het werving & selectiebeleid van WIJ Groningen

Wijk
Groningen
Opleiding
HRM
Jaar
2024

In 2023 heeft WIJ Groningen het charter Diversiteit van de SER ondertekend. Een van de speerpunten is het actualiseren en het meer divers en inclusief maken van het werving- en selectiebeleid zodat dit kan gaan leiden tot een meer diverse personeelssamenstelling. Denk hierbij aan het inzetten van de juiste wervingskanalen, pakkende teksten, wervingscriteria, etc.

Opdrachtomschrijving

De wens als eindresultaat voor deze opdracht is een adviesrapport dat WIJ Groningen de mogelijkheid geeft een diverser personeelssamenstelling te realiseren. 

Wie zoeken wij?

Aanbod vanuit WIJS

WIJS (Wijk Inzet door Jongeren en Studenten) is een samenwerkingsorganisatie die werkt aan verbinding tussen studenten en andere inwoners van Groningen. Namens WIJS doen studenten: onderzoek, geven ze advies vanuit hun vakgebied en organiseren ze allerlei activiteiten voor en met andere inwoners van Groningen. Je kan ons zien als een tussenpersoon tussen jou en de opdrachtgever. Zo dragen de studenten hun steentje bij aan Groningen en leren zij op hun beurt van stad en haar inwoners. Want iederéén kan van elkaar leren. Wanneer je bij WIJS onderzoek doet schrijf je een adviesproduct die niet in de archiefkast terecht komt. We nemen jouw advies serieus en begeleiden je om aanbevelingen op te leveren die impact hebben op de wijk, onze organisatie of allebei. Je werkt zelfstandig aan je onderzoek, maar je staat er niet alleen voor. Bij WIJS ben je onderdeel van een leernetwerk bestaande uit: andere studenten, professionals en docenten en heeft ruim aanbod met allerlei activiteiten.

In ruil voor de onderzoeksopdracht, vraagt WIJS je ook om je 8 uur per week in te zetten voor de stad. Je kunt kiezen hoe je die 8 uur wilt inzetten vanuit een keuzemenu van WIJS. In de introductieweek van WIJS, die start op maandag 12 februari 2024, ga je hier samen met de andere studenten naar kijken.

Werk je graag in een dynamische omgeving samen met studenten van verschillende opleidingen en ben je maatschappelijk betrokken? Stuur dan een motivatiebrief en CV naar info@wijsgroningen.nl.

Delen: