Afstudeeronderzoek/ stage – Behoefteonderzoek naar motivatie onder jongeren (12-30 jaar) voor deelname aan Maatschappelijke Diensttijd

Wijk
Groningen
Opleiding
PsychologieSociologie
Jaar
2024

Tijdens de maatschappelijke diensttijd (MDT) zetten jongeren tussen 12 en 30 jaar zich vrijwillig in voor een ander. Ze geven bijvoorbeeld taalles aan statushouders  of organiseren samen een maatschappelijk evenement. Jongeren doen dit vanuit school ( bijv. bij burgerschapsvorming), opleiding ( stages, projecten, tussenjaar), naast een baan ( vrijwilligerswerk) of als werkzoekende (vrijwilligerswerk, onderdeel van een traject). MDT is een landelijke regeling waarin jaarlijks voor 400 miljoen euro  projecten worden gefinancierd. In Groningen zijn al meerdere projecten uitgevoerd en Groningen wil meer proberen aan te sluiten bij de afzonderlijke doelgroepen binnen MDT. Daarom schrijft zij deze opdracht uit om inzicht te krijgen in de motivatie van jongeren. 

Opdrachtomschrijving

We willen graag dat er op basis van:

Een onderzoeksopzet wordt gemaakt voor afzonderlijke doelgroepen waarbij inzicht wordt gekregen in:

Wie zoeken wij?

Aanbod vanuit WIJS

WIJS (Wijk Inzet door Jongeren en Studenten) is een samenwerkingsorganisatie die werkt aan verbinding tussen studenten en andere inwoners van Groningen. Namens WIJS doen studenten: onderzoek, geven ze advies vanuit hun vakgebied en organiseren ze allerlei activiteiten voor en met andere inwoners van Groningen. Je kan ons zien als een tussenpersoon tussen jou en de opdrachtgever. Zo dragen de studenten hun steentje bij aan Groningen en leren zij op hun beurt van stad en haar inwoners. Want iederéén kan van elkaar leren. Wanneer je bij WIJS onderzoek doet schrijf je een adviesproduct die niet in de archiefkast terecht komt. We nemen jouw advies serieus en begeleiden je om aanbevelingen op te leveren die impact hebben op de wijk, onze organisatie of allebei. Je werkt zelfstandig aan je onderzoek, maar je staat er niet alleen voor. Bij WIJS ben je onderdeel van een leernetwerk bestaande uit: andere studenten, professionals en docenten en heeft ruim aanbod met allerlei activiteiten.

In ruil voor de onderzoeksopdracht en de intensieve begeleiding, vraagt WIJS je ook om je 8 uur per week in te zetten voor de stad. Je kunt kiezen hoe je die 8 uur wilt inzetten vanuit een keuzemenu van WIJS. In de introductieweek van WIJS, die start op maandag 12 februari 2024, ga je hier samen met de andere studenten naar kijken.

Werk je graag in een dynamische omgeving samen met studenten van verschillende opleidingen en ben je maatschappelijk betrokken? Stuur dan een motivatiebrief en CV naar info@wijsgroningen.nl.

Delen: