Alles wat je moet weten over WIJS in het Floreshuis

Alles wat je moet weten over WIJS in het Floreshuis

WIJS breidt uit! Sinds kort zijn we met studenten ook te vinden in het Floreshuis in de korrewegwijk. Een grote stap, want de afgelopen drie jaar waren we voor bewoners vooral zichtbaar aan de andere kant van de stad in het winkelcentrum van Paddepoel. Hier hoorden we regelmatig van bewoners dat de aanwezigheid van WIJS in Paddepoel erg gewaardeerd wordt. We merken zelf ook dat het winkelpandje de verbinding tussen studenten en wijkbewoners versterkt. Diezelfde positieve verbinding willen we door de hele stad maken en voor WIJS is aanwezig zijn in de Korrewegwijk een fantastische vervolgstap. Hieronder vertellen we je alles wat je moet weten over onze tweede locatie:

Bewoners uit alle wijken zijn welkom bij WIJS

WIJS zit nu nog wel in twee wijken, maar we zijn er voor alle bewoners uit de hele gemeente Groningen. Kom je dus uit een omliggende wijk, of uit één van de omliggende dorpen, zoals Haren of Ten Boer? Dan ben je ook van harte welkom bij WIJS!

Let op: De openingstijden zijn anders!

In het Floreshuis beginnen we klein en zijn we twee ochtenden in de week aanwezig, namelijk op dinsdagochtend van 9:30 tot 13:00 en op donderdagochtend van 9:30 tot 13:00. We kijken natuurlijk of het slim is om vaker aanwezig te zijn en houden veel contact met de andere initiatieven binnen het Floreshuis. Je vindt de openingstijden van onze locaties in Paddepoel én de Korrewegwijk op de contactpagina van onze website!

We beginnen met een juridisch steunpunt en ondernemerssteunpunt

In Paddepoel merken we dat veel vragen van wijkbewoners te maken hebben met juridische of financiële zaken. We helpen op dit moment veel bewoners met het checken van contracten, het opstellen van een bezwaarschrift. Ook maken we samen met ondernemers begrotingen en plannen binnen het ondernemerssteunpunt. Dezelfde ondersteuning willen we in het Floreshuis aanbieden aan wijkbewoners en ondernemers. We zijn erg blij om mee te delen dat een team van enthousiaste studenten klaarstaat om zich, in nauwe samenwerking met professionals van het WIJ-team, een studiejaar lang bezig te houden met het helpen van anderen!

We werken graag samen!

Over andere initiatieven gesproken, het Floreshuis zit er bomvol mee! We sluiten met WIJS graag aan bij wat er al gebeurt en vinden het heel leuk om te kijken naar mogelijkheden tot samenwerking met deze mooie initiatieven. We komen niet in de plaats van iets wat er al is, maar willen graag een aanvulling zijn in het bruisende buurtcentrum in de Korrewegwijk.

Je kunt ons ook online bereiken en volgen

Op onze contactpagina vind je alle manieren om met ons in contact te komen. Je kunt een mailtje sturen naar één van onze emailadressen of gewoon even bellen met onze winkel in Paddepoel. Wil je op de hoogte blijven van wat we doen in Groningen? Volg ons dan op Twitter, Instagram of like onze Facebookpagina!

afbeelding van: floreshuis.nl 

3024
Studenten
176
Projecten
11529
Koppen koffie
Wij vinden het belangrijk dat we zorgvuldig omgaan met uw persoonsgegevens. Daarom hebben we een privacyverklaring opgesteld.
Onze privacyverklaring leest u hier